ВІЙСЬКОВА ОПЕРАЦІЯ ПРОТИ ІДІЛ: 2014–2015 РР.

Автор(и)

  • П. М. Тригуб Чорноморський державний університет імені Петра Могили, Ukraine

Ключові слова:

ІДІЛ, США, Російська Федерація, коаліція, військова операція

Анотація

У цій статті автор розглядає передумови й хід військової операції, яку здійснюють коаліція на чолі з США, Російська Федерація та деякі інші держави проти невизнаної Ісламської держави Сирії та Леванту, політика якої відзначається особливою жорстокістю стосовно немусульманського населення та вандалізмом шодо пам’яток світової культури

Біографія автора

П. М. Тригуб, Чорноморський державний університет імені Петра Могили

д-р іст. наук, професор, професор кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики

Посилання

Ісламська держава [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://uk.wikipedia.org/wiki.

Військова операція проти ІДІЛ [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://uk.wikipedia.org/wiki/.

Путін знову звинувачує Захід у фінансуванні поміркованої сирійської опозиції [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://espreso.tv/news/2015/09/28/.

Світові лідери про світ на 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://blogs.pravda.com.ua/authors/datsuk/560a27fbca74e/.

Путін готовий завдати удару по ІДІЛ в Сирії без погодження з США [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://dt.ua/WORLD/putin-gotoviy-zavdati-udari-po-idil-u-siriyi-bez-ogodzhennya-zi-ssha-bloomberg-185616_.html.

Саудівська Аравія відреагувала на військові операції РФ в Сирії, вимагаючи їх негайного припинення [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.unian.ua/world/1139550-saudivska-araviya-vidreaguvala-na-viyskovi-operatsiji-rf-u-siriji-vimagayuchi-negaynogo-jihnogo-pripinennya.html.

Битва на кількох фронтах: США придуали нову стратегію боротьби з ІДІЛ в Сирії [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.unian.ua/world/1158786-bitva-na-kilkoh-frontah-ssha-pridumali-novu-strategiyu-borotbi-z-idil-u-siriji-times.html.

Минобороны РФ рассказало об уничтожении в Сирии объектов террористов [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.rg.ru/sujet/5576/.

Чому Україна не приєднується до коаліції проти ІДІЛ? [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://osp-ua.info/politicas/42290-chomu-ukrayina-ne-priyednuyetsja-do-koalitsiyi-proti-idil.html.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ